Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61067

Vacature: Key Accountmanager voor Ennatuurlijk in Regio Limburg

VACATURENR lv-61067 (05-12-2017)

Vacature: Key Accountmanager voor Ennatuurlijk in Regio Limburg

We zijn op zoek naar
Jou?

We zijn per direct op zoek naar een Key accountmanager voor de regio Limburg.

Ben jij een commercieel leider en heb je bewezen dat jij een team van commerciële en technische professionals kunt coachen en met een team de targets kunt realiseren? Laat jij je inspireren door onze missie: Nederland verduurzamen en “van gas los” maken? En zie jij een complex stakeholders-veld als een mooie uitdaging? Dan ben jij de vrouw of man waar wij naar op zoek zijn.

Dit wordt jouw werkdag
Inzicht in een dag op het werk geeft inzicht in de functie. Ook binnen Ennatuurlijk zijn gelukkig maar weinig dagen hetzelfde, maar onderstaande geeft je wel een beeld van een gemiddelde werkdag.

Maandag, 8.30 uur
Met een kop goede koffie bestudeer jij een overzicht van sales opportunities in jouw ‘metropool’. Jouw metropool Limburg is het gebied waarin Ennatuurlijk een aantal grote strategische projecten uitrolt. Je ziet dat er een achterstand is ontstaan bij het ontwikkelen van de funnel. Er is dus werk aan de winkel. Je beoordeelt waar de uitdagingen liggen. Neemt de contractering te veel tijd in beslag of hebben we de DMU niet goed in kaart? Hebben jij en het team de strategische richting wel voldoende helder op het vizier of is een escalatie bij de klant noodzakelijk?

Om 9.00 uur zit je met je metropool-team samen om de voortgang te bespreken. Je geeft leiding aan dit multidisciplinaire team, maar niet hiërarchisch, dus dat betekent dat jij het van je persoonlijke overtuigingskracht en enthousiasme moet hebben. De deals komen aan de orde en je bespreekt de mogelijkheden om te versnellen. Het raamwerkcontract dat we willen afsluiten met de drie grote woningcorporaties komt uitgebreid ter sprake. Jij zet de agenda en geeft op een natuurlijke wijze leiding aan de discussies. Je weet voldoende van de technologie om met de technische experts in het team te sparren.

Om 10.00 uur spreek je de commercieel directeur om hem een update te geven over de metropool en de contracten die jij in de komende weken verwacht te sluiten. Je presenteert ook een plan om de achterstand snel in te lopen. Samen spar je over mogelijke scenario’s om de omzet een boost te geven.

Om 10.30 uur bespreek je samen met één van je accountmanagers en de bedrijfsjurist hoe om te gaan met een lastige situatie die is ontstaan rond een contractverlenging

Na het lezen van je e-mail en een snel telefoongesprekken met het teamleider van de engineers, rijd je naar Sittard om daar samen met één van de metropoolteamleden een grote B2B-klant te spreken. Het gaat om een nieuw contract met een jaarlijkse omzet van € 300.000, een belangrijk stuk van het jaartarget. Tijd voor een goed gesprek op directieniveau, want dit contract mogen we niet verliezen. Het gesprek verloopt goed en je spreekt af dat je een nieuw, scherper voorstel maakt voor deze klant.

Bij terugkomst leg je de laatste hand aan een offerte. Daarvoor duik je met een business analist en de accountmanager in een spreadsheet-model om de cijfers achter de offerte goed te begrijpen. De marge en het rendement zijn op orde, maar het debiteuren-risico lijkt groot. Daar zijn aanvullende condities voor noodzakelijk.

Inmiddels is het 16.00 uur en neem je deel aan een interne sessie, waarin beslissingen worden genomen over de tarieven voor de woningcorporaties, een heel belangrijke klantengroep voor Ennatuurlijk.

Aan het eind van de dag heb je nog 2 telefoontjes gepland staan. Een wethouder in Zuid Limburg wil eens te kijken of daar mogelijkheden liggen voor de uitrol van een duurzaam warmtenet in een nieuw te bouwen wijk. Verder bel je met een directeur bij een woningcorporatie die voor de keuze staat aan te sluiten op Ennatuurlijk’s warmtenet of warmtepompen te installeren.

’s Avonds na het NOS-journaal sla jij je laptop nog even open om de laatste wijzigingen aan te brengen in een presentatie. Immers, morgen om 10.00 uur presenteer jij een strategisch plan voor jouw metropool aan de directie en dat moet er piekfijn uitzien. Je wilt hen immers meenemen in een 5 jarenplan om de omzet in jouw metropool te vervijfvoudigen. Dat is best ambitieus en gezien de investeringen van vele miljoenen euro’s moet je verhaal staan als een huis.

We bieden je
Veel!

Een kleine grote organisatie; klein genoeg voor gezelligheid, korte lijnen, de mogelijkheid voor jou om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en iedereen te kennen; groot genoeg om een belangrijke speler te zijn in de markt en volop aandacht te besteden aan innovatie en je persoonlijke ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden en faciliterende zaken als auto of mobiliteitsvergoeding, telefoon en de mogelijkheid om thuis te werken, zijn bij ons prima geregeld. Op die manier kun jij je volledig focussen op jouw rol en krijg je alle kansen om te schitteren. Je hoeft ze alleen nog maar te pakken.

We geven je alle vertrouwen, zodat jij jezelf kunt ontwikkelen. Een prachtige kans in een bedrijf dat volop in ontwikkeling is en de mogelijkheid met ons mee te bouwen en te groeien.

Wanneer je reageert
Reageren wij ook. Want zo doen we dat! Binnen een week hoor je van ons.

Wil je nu al meer weten?
Ben je nieuwsgierig geworden naar het werken bij Ennatuurlijk? Ga naar onze website www.Ennatuurlijk.nl voor onder andere testimonials van je toekomstige collega’s!

Je kunt ook contact opnemen met Reina Geurtsen, HR Manager. Bel haar op 06-21504168 en stel direct je vragen. Of solliciteer direct via de 'Solliciteer' button.

Wat we liever niet willen
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature.

Solliciteren