Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-61496

Vacature: Quality Engineer voor Rockwool in Roermond

VACATURENR lv-61496 (03-01-2018)

QUALITY ENGINEER

Heb jij een passie voor onderzoek en verbetering van kwaliteit waarbij data-analyse een belangrijke plaats inneemt. Ben je in staat specifieke vakkennis snel eigen te maken en deze a.d.h.v. analyses om te zetten in kennis en verbetervoorstellen voor het product en/of proces? Als jij graag je carrière voort wilt zetten bij eén van de grootste werkgevers van Midden-Limburg dan ben jij wellicht de kandidaat waar wij naar op zoek zijn!

Dit zijn wij
ROCKWOOL Group is sinds haar oprichting in 1937 uitgegroeid tot globaal marktleider in steenwol oplossingen. De Groep heeft wereldwijd meer dan 11.000 mensen in dienst. Samen creëren en leveren wij duurzame, brandveilige, akoestische en efficiënte steenwol oplossingen voor de complete gebouwschil, maar ook sectoren als industrie, glastuinbouw, petrochemie en scheepsbouw.

Dit is de rol

In deze uitdagende functie ben je verantwoordelijk voor een groot deel van de data-analyse die ten grondslag ligt aan product en procesverbeteringen. Je biedt tevens ondersteuning in development- en verbeterprojecten waarbij je nauw samenwerkt met proces engineers in productie. Je zorgt dat de opgedane kennis ingezet wordt om product borging systemen effectief en efficiënt te laten verlopen. Tevens zorg je ervoor dat de vergaarde kennis uit data-analyses adequaat geborgd en toegankelijk is. Deze werkzaamheden voer je uit binnen de Quality Assurance afdeling die deel uitmaakt van de afdeling Production Support. Samen met de afdeling Quality Assurance zorg je voor verbetervoorstellen die ten doel hebben de totale supply chain te optimaliseren. Je rapporteert aan de Manager Kwaliteit.

De voornaamste taken en verantwoordelijkheden zijn:
 • Je bent in staat grote en complexe data reeksen m.b.v. statistische technieken te analyseren en om te zetten in bruikbare informatie, die bijdragen aan product en/of proces verbeteringen.
 • Je kan snel specifieke vakkennis op productgebied opnemen en van daaruit doeltreffende analyses doorvoeren die gerelateerd worden aan procesgrootheden. Deze werkzaamheden voer je uit samen met procesengineers.
 • Je neemt deel in development en verbeterprojecten op gebied van product en kwaliteit systemen.
 • Je doet voorstellen voor het initiëren van nieuwe onderzoeken die product en proceskennis verruimen en de grondslag bieden voor verdere verbeteringen.
 • Je borgt de ontwikkelde kennis en maakt deze toegankelijk voor anderen.

Dit neem je mee
 • Een afgeronde opleiding op HBO niveau met een technische opleidingsrichting.
 • Je bent bekend en hebt affiniteit met data analyse, kwaliteitssystemen en kwaliteitsborging
 • Je hebt een grondige Kennis van statistiek (ANOVA / multiple regression / DOE etc).
 • Kennis en affiniteit met automatisering en verwerken van grote en complexe data bestanden
 • Je hebt sterke communicatieve en presentatie vaardigheden en bent een teamplayer.
 • Je bent accuraat, doeltreffend en hebt overtuigingskracht
 • Kennis van Engels (evt. Duits) in woord en geschrift.

Dit bieden wij
Een uitdagende functie bij een zeer professioneel en ambitieus bedrijf met hoogwaardige, innovatieve producten. Er is veel ruimte voor ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Wij zijn trots op de prettige cultuur waar teamwork en een ‘down to earth’ houding centraal staan. Je zult via een gedegen opleidings/inwerktraject, waarbij je werkervaring opdoet met de diverse afdelingen, begeleid worden naar de functie.

Interesse?
Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en wil jij deze uitdaging aangaan? Solliciteer dan meteen! Voor meer informatie kun je contact opnemen met Thomas Fabrie (Recruiter) via +31 (0)6 52 63 20 18 of thomas.fabrie@rockwool.com

Solliciteren
Meer info  www.rockwool.com