Vacature: www.limburgvac.nl/vacature-limburg/lv-62236

Vacature: Product Manager voor Verasol in Wachtendonk (D)

VACATURENR lv-62236 (14-02-2018)

Vacature: Product Manager voor Verasol in Wachtendonk (D)

Wat is jouw opdracht?
Om er voor te zorgen dat iedereen in Europa het hele jaar door van het buitenleven kan genieten wil Verasol altijd een inspirerende showroom in de buurt met een passende oplossing voor elke portemonnee.

Ieder thuis verdient immers een échte Verasol®.

Het is jouw opdracht om dit toonaangevende productassortiment te beheren én uit te diepen. Je draagt jouw kennis en kunde over aan gecertificeerde dealers in het distributiekanaal en optimaliseert interne processen op het gebied van techniek, marketing en logistiek. Zo draag je bij aan de ultieme bedrijfsdoelstelling van Verasol: 100% klanttevredenheid tegen een aantrekkelijke prijs.

Hoe ga je dat aanpakken?
Als Product Manager ga je aan de slag met de drie belangrijkste pijlers van de propositie van (een échte) Verasol® en word jij 'owner' van het gehele productassortiment. Via een omnichannel benadering rol je het retailconcept verder uit en zorg je voor de juiste beleving bij particuliere klanten in Duitsland en Nederland. Met behulp van een sterk empatisch vermogen weet jij de wensen van de klant te vervullen en ben je actief betrokken bij productontwikkeling door het aandragen van nieuwe ideeën.

Daarnaast maak je technische tekeningen, kijk je kritisch naar iedere verpakking en blijf je op de hoogte van alle wet- en regelgeving. Ieder jaar stel je een plan op dat zich richt op de 4 P's van productmarketing. Vervolgens doe je onderzoek naar de markt en vertaalt deze data naar concrete acties. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat de producten niet beschadigd raken, bespreek je met een extern reclamebureau de vormgeving van een brochure of bewaak je de kwaliteit van de productie om de efficiency te kunnen verhogen.

Om te garanderen dat de Customer Journey bij ieder inspiratiepunt 100% hetzelfde is houd je scherp in de gaten hoe zij met jouw leads omgaan en het verzorgingsgebied bedienen. Ook ben je regelmatig deelgenoot van inkoopgesprekken, verzorg je productpresentaties en schuif je aan bij besprekingen met nieuwe toeleveranciers. Een keer per maand ben je de voorzitter van een intern teamoverleg met de Quality Manager, Purchase Manager en Sales Manager. Op die wijze heb je samen met Cor den Hartogh (CEO) - aan wie je rechtstreeks rapporteert - een belangrijke rol in het continueren en realiseren van verbeteringen; toonaangevend, betrouwbaar en toegankelijk.

Wat breng je daarvoor mee?
 • Hbo werk- en denkniveau; bij voorkeur een afgeronde (technische) opleiding zoals werktuigbouwkunde
 • succesvolle werkervaring als productmanager in de bouw en/of maakindustrie; je hebt affiniteit met zowel techniek als marketing
 • een authentieke en gedreven persoonlijkheid die oplossingsgericht te werk gaat; jij neemt graag het initiatief
 • het empathische vermogen om manifeste én latente behoeften te vertalen naar een commercieel resultaat
 • goede beheersing van de Duitse taal in woord en geschrift is een pre
 • woonachtig in een straal van 80 kilometer vanaf Venlo

Waar ga je dit doen?
Verasol is al 18 jaar een ontwikkelaar, producent en distributeur van hoogwaardige aluminium veranda's en tuinkamersystemen. Met behulp van een netwerk van gecertificeerde dealers en een zevental winkels is er altijd een 'inspiratiepunt' in de buurt. Bovendien worden alle producten volledig op maat gemaakt in de eigen fabriek om de betrouwbaarheid én kwaliteit te garanderen. Het duurzame assortiment biedt onbegrensde mogelijkheden op het gebied van afscheidingen en overkappingen, waardoor iedereen een passende oplossing vindt om het gehele jaar onbezorgd van het buitenleven te kunnen genieten.
Inmiddels werken er zo'n 110 medewerkers op het hoofdkantoor te Wachtendonk (net over de grens bij Venlo) en zijn al duizenden particulieren in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk in het bezit van een echte Verasol®.

Wat krijg je ervoor terug?
 • een veelzijdige organisatie die innoveert, distribueert én produceert
 • het zelfstandig 'ownership' van een toonaangevend merk
 • de mogelijkheid om een eigen invulling te geven aan je productportfolio
 • een dynamische en entrepreneurial gedreven werkomgeving van 55.000 m2

Wil jij impact maken in de wereld van het buitenleven?
Solliciteer dan direct of neem telefonisch contact op met Roy van Eijk of Bas de Vries via 088 - 60 70 100.
 • Referentienummer: VERA181
 • Specialisme: Marketing
 • Standplaats: Venlo (Wachtendonk, DE)

Solliciteren